Kako zaobiti pogovorno okno za potrditev brisanja datotek v operacijskem sistemu Windows

Ena prvih stvari, ki jih naredim, ko se prvič prijavim v račun Windows, je sprememba načina brisanja datotek v operacijskem sistemu. Datoteke so privzeto premaknjene v koš za Windows, ki deluje kot mehanizem za varno napako, če je treba datoteke obnoviti na primer, če so bile slučajno izbrisane.



Ko izbrišete datoteko ali mapo, se prikaže potrditveno okno s pritiskom na tipko za brisanje ali izbiro izbrisa iz kontekstnega menija z desno tipko miške. V bistvu deluje kot še en mehanizem za varno napako, saj vam omogoča, da na tem mestu nadaljujete z brisanjem ali ga prekličete, preden se datoteke ali mape izbrišejo.

delete file are you sure you want to move this file to the recycle bin

Če ste izkušen uporabnik, boste morda raje obšli to pogovorno okno in morda celo koš za smeti. Ta vodnik vas vodi skozi korake, kako to storiti.

Prepričani ste, da ste prepričani, da želite to datoteko premakniti v koš



Če želite obiti sporočilo ob običajnem brisanju datotek, morate storiti naslednje:

  • Z desno miškino tipko kliknite koš za smeti na namizju računalnika in v kontekstnem meniju izberite Lastnosti.
  • V oknu lastnosti poiščite nastavitev potrditvenega pogovornega okna za brisanje zaslona in jo počistite.
  • Kliknite OK, da shranite novo nastavitev.

display delete confirmation dialog

Pogovorno okno za izbris bo od tega trenutka naprej v operacijskem sistemu. Kljub temu bodo datoteke še vedno premaknjene v koš, od koder jih je treba izbrisati, da jih v celoti odstranite iz sistema in sprostite prostor na disku.

Bližnjica Shift-Del



Včasih boste morda želeli obiti koš, ne da bi popolnoma izklopili funkcijo. Tukaj je Shift-Del stopi v igro. Samo pridržite tipko Shift na tipkovnici, preden izberete brisanje iz kontekstnega menija ali se dotaknite gumba za brisanje na tipkovnici, da obidete koš za smeti Windows.

Ko to storite, še vedno dobite potrditveno okno za izbris, čeprav ste v oknu z lastnostmi košare onemogočili nastavitev.

delete file are you sure you want to permanently delete this file



Edina možnost, da obidete to pogovorno okno, je onemogočiti koš.

Onemogočanje koša za Windows

Če želite onemogočiti koš za smeti, bi morali odpreti lastnosti košja v operacijskem sistemu in izbrati Ne premikajte datotek v koš. Ob odstranitvi datotek takoj odstranite datoteke namesto tega za vsak trdi disk, na katerem želite obiti koš.



Ko spremenite datoteke, se datoteke samodejno izbrišejo brez potrditvenega dialoga in brez parkiranja v košu.