Kako obnoviti izbrisane datoteke Dropbox
- Kategorija: Vadnice
Če ste datoteko izbrisali po naključju ali če jo je program samodejno izbrisal, potem boste morda imeli možnost, da ga povrnete.
Obstajajo merila, zaradi katerih je večja ali manj verjetna obnovitev datoteke. Če na primer redno ustvarjate varnostne kopije, lahko datoteko preprosto obnovite iz varnostne kopije.
Windows ima tudi a senčna kopija ali funkcija zgodovine datotek ki jih boste morda lahko uporabili v ta namen. Potem je tu obnovitev sistema in možnost, da zaženete obnovitveno programsko opremo v osebnem računalniku, da poskusite obnoviti zadevno datoteko.
In če so bile datoteke shranjene na oddaljenem pomnilniku, jih boste morda tam lahko obnovili.
Če na primer uporabljate Dropbox, ste morda opazili, da se vse datoteke, ki jih dodate, uredite ali odstranite lokalno ali na daljavo, spremenijo tudi na vseh drugih povezanih mestih. Če datoteko izbrišete lokalno, jo boste na daljavo zbrisali tudi na daljavo.
To ne pomeni, da sama datoteka ni več takoj, ker Dropbox kopijo le-te hrani v košu 30 dni, preden se to zgodi.
Če želite obnoviti katero koli datoteko, izbrisano pred 30 ali manj dnevi, v Dropboxu naredite naslednje:
- Odprite spletno mesto Dropbox v internetu z uporabo vašega spletnega brskalnika.
- Prepričajte se, da so tukaj prikazane datoteke in mape, ki jih delite.
- V zgornjem desnem kotu poleg obrazca za iskanje kliknite ikono košare.
- To poudarja vse datoteke in mape, ki so bile izbrisane v zadnjih 30 dneh, vendar so še vedno na voljo na Dropboxu.
- Te datoteke lahko prepoznate po svetlejši sivi barvi besedila, besedilo pa se izbriše pod vrsto.
- Z desno miškino tipko kliknite datoteko, ki jo želite obnoviti, in v kontekstnem meniju, ki se odpre, izberite Obnovi.
- Če želite obnoviti prejšnjo različico datoteke, uporabite funkcijo prejšnjih različic.
Stranski nasvet : Če želite trajno izbrisati datoteko, ki ste jo izbrisali, izberite meni Trajno brisanje v meniju.
Ko izberete obnovitev, bo Dropbox prikazal poziv s seznamom datotek, ki ste jih izbrali za obnovitev. Za to morate znova klikniti gumb za obnovitev. Tu imate tudi možnost ogledati druge različice datoteke, na primer za primerjavo ali obnoviti eno od teh.
Ko obnovite datoteko, se bo samodejno ponovno sinhronizirala z vsemi povezanimi napravami na podlagi pravil za sinhronizacijo, ki ste jih določili vi.
